Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
830 g wody
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
432.4 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1524.5 kJ /
364.4 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50min.
Żurek wegański
35min.
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50min.
Grecka zupa z soczewicy
40min.
Wegetariański gulasz z tofu
30min.
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1hod. 35min.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30min.
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min.
Wegański bigos z boczniakami
1hod. 40min.
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1hod.
Brokułowa zupa z soczewicą
25min.