Wegańskie masło z aquafabą

Wegańskie masło z aquafabą

4.0 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
160 g

Składniki

  • oleju kokosowego
    110 g
  • oleju z pestek winogron
    1 łyżka
    1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ⅛ łyżeczki
  • wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
    40 g
  • płatków drożdżowych
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • octu jabłkowego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 10 g

Kalorie 70.1 kcal / 293.4 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 0.5 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 73.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...