
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie masło z aquafabą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
160 g
Składniki
-
110 g oleju kokosowego
-
1 łyżka oleju z pestek winogron
-
⅛ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
40 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
Wartości odżywcze na 10 g
Kalorie
70.1 kcal /
293.4 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
0.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
73.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegański majonez
15 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Pasta bezjajeczna
5 min