![Wegańskie masło z aquafabą Wegańskie masło z aquafabą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e2e5c65e-1def-411a-b1f8-ce3a30c18317/Derivates/2e12bcd7-e5d6-4e17-8e7a-623001d5725c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g oleju kokosowego
-
1
łyżka oleju z pestek winogron
lub 1 łyżka oleju o neutralnym smaku - ⅛ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 40 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 10 g
- Kalorie
- 293.4 kJ / 70.1 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 73.3 mg
Alternatywne przepisy
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegański placek (farinata)
1 Std. 50 Min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegański majonez
15min
Wegański parmezan
25 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Pasta bezjajeczna
5min