Wegańskie masło z aquafabą
TM6

Wegańskie masło z aquafabą

4.3 (21 ocen)

Składniki

  • 110 g oleju kokosowego
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
    lub 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • ⅛ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 40 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka płatków drożdżowych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego

Wartości odżywcze
na 10 g
Kalorie
293.4 kJ / 70.1 kcal
Białko
0.3 g
Węglowodany
0.5 g
Tłuszcz
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
0.1 g
Sód
73.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy