
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody plus dodatkowa ilość do opłukania komosy i zwilżenia dłoni
- 125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- 60 - 70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g mąki owsianej
- 1 jajko
- 10 - 15 g szczypiorku posiekanego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy do smażenia
-
rukola do podania
lub roszponka do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 395.2 kcal / 1653.5 kJ
- Białko
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Błonnik
- 5.5 g