Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z mięsa z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 sztuki
Składniki
-
5 g mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
190 - 210 g resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
-
1 jajko ugotowane na twardo
-
½ jajka surowego, roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
292 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
526.8 kJ /
125.9 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z warzyw z rosołu
40 min
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
50 min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1 godz. 20 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kotlety mielone
30 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 godz.
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Buraczki na ciepło
50 min