Kotlety z mięsa z rosołu

Kotlety z mięsa z rosołu

4.0 22 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 sztuki

Składniki

  • 5 g mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 190 - 210 g resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ½ jajka surowego, roztrzepanego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 292 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 526.8 kJ / 125.9 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...