
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Pełnoziarniste kluski na parze
-
maślanki170 g
-
masła miękkiego25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu180 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej120 g
-
sody oczyszczonej¾ płaskiej łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia przystawki Varoma
Potrawka z kurczaka
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki150 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
bulionu drobiowego, płynnego np. rosołu700 g
-
białego wina (opcjonalnie)50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
szałwii, suszonej, otartej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości np. z rosołu, pokrojonego na kawałki300 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
371.3 kcal /
1554.7 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
783.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos pieczeniowy
55 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Omlet z pieczarkami i serem (dla dzieci)
40 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min