Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

4.6 6.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Gołąbki bez zawijania
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu białego, długoziarnistego
    100 g
  • liści białej kapusty bez twardych części, pokrojonych na kawałki
    300 g
    300 g liści kapusty pekińskiej, pokrojonych na kawałki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    70 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    20 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego np. łopatki
    400 - 500 g
  • jajka
    2
  • kaszy manny
    30 g
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczkę
Sos
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • przecieru pomidorowego typu passata
    1000 g
  • wody
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
    150 g
  • cukru
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 719.9 kcal / 3012.1 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 42.1 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 2207.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...