
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki bez zawijania
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Gołąbki bez zawijania
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
ryżu białego, długoziarnistego100 g
-
liści białej kapusty bez twardych części, pokrojonych na kawałki300 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki70 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego np. łopatki400 - 500 g
-
jajka2
-
kaszy manny30 g
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczkę
Sos
-
cebuli pokrojonej na kawałki80 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
przecieru pomidorowego typu passata1000 g
-
wody100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę150 g
-
cukru1 ½ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
719.9 kcal /
3012.1 kJ
Białko
31.2 g
Tłuszcz
42.1 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
2207.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska