Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
TM6 TM5

Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem

4.4 (463 oceny)

Składniki

  • 20 g bazylii, świeżej, łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
    lub 20 g natki pietruszki, świeżej, łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 suszone pomidory, odsączone z zalewy
  • 300 g mięsa z kurczaka, bez skóry i kości, ugotowanego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 140 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 jajko
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2351 kJ / 562 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1073 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy