Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków
Składniki
-
½ cebuli pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oleju
-
masło do natłuszczenia formy
-
15 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
300 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
-
300 g ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 plasterek
Sód
312.9 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
314.9 kJ /
75.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169h 10min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45min
Przyprawowa pasta z lubczyku
10min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48h 45min
Kotlety z mięsa z rosołu
30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Hummus z warzyw z rosołu
10min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1h 30min
Kubusiowy sok domowy
30min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Pasztet z piersi indyka
2h