Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cebuli, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju
- masło, do natłuszczenia formy
- 15 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 300 g resztek mięsa, ugotowanego, z rosołu, pokrojonego na kawałki
- 300 g ugotowanych warzyw, z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
lub ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej - ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 plasterek
- Kalorie
- 314.9 kJ / 75.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 312.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z mięsa z rosołu
30min
Hummus z warzyw z rosołu
10 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Bułka tarta
5 Min
Zupa botwinka
40min
Kubusiowy sok domowy
30min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.
Pasta śródziemnomorska
15 Min