
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków
Składniki
-
½ cebuli pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oleju
-
masło do natłuszczenia formy
-
15 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
300 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
-
300 g ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 plasterek
Kalorie
75.2 kcal /
314.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.3 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
312.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48 godz. 45 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Coleslaw
15 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Kubusiowy sok domowy
30 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pasta śródziemnomorska
15 min