
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cebuli pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju
- masło do natłuszczenia formy
- 15 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 300 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
- 300 g ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
lub ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej - ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 plasterek
- Kalorie
- 75.2 kcal / 314.9 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 312.9 mg