Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
TM6 TM5

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

4.8 (1.6K ocen)

Składniki

  • ½ cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oleju
  • masło, do natłuszczenia formy
  • 15 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 300 g resztek mięsa, ugotowanego, z rosołu, pokrojonego na kawałki
  • 300 g ugotowanych warzyw, z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
    lub ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 plasterek
Kalorie
314.9 kJ / 75.2 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
4.5 g
Tłuszcz
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
312.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy