Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków

Składniki

  • ½ cebuli pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oleju
  • masło do natłuszczenia formy
  • 15 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 300 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
  • 300 g ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 plasterek

Sód 312.9 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 314.9 kJ / 75.2 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...