Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

4.8 2.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków

Składniki

  • cebuli pokrojonej na kawałki
    ½
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 gałązek
  • oleju
    20 g
  • masło do natłuszczenia formy
  • bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    15 g
  • resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • musztardy (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 plasterek

Kalorie 75.2 kcal / 314.9 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 312.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...