
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków
Składniki
-
cebuli pokrojonej na kawałki½
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 gałązek
-
oleju20 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy15 g
-
resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki300 g
-
ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki300 g
-
jajko1
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
musztardy (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 plasterek
Kalorie
75.2 kcal /
314.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.3 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
312.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska