Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
TM5 TM6

Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)

4.5 (202 oceny)

Składniki

  • 800 g karkówki wieprzowej, bez kości, pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)
    lub 800 g schabu wieprzowego, bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)
  • 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 20 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 600 g wody
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1378.8 kJ / 329.3 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
6.2 g
Tłuszcz
22.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
1.3 g
Sód
537.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie