
Urządzenia i Akcesoria
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)800 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)20 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju rzepakowego20 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody600 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)10 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.3 kcal /
1378.8 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
6.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
537.5 mg