Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)

Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)

4.6 2.4K oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)
    800 g
    800 g schabu wieprzowego, bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • wody
    600 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)
    10 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329.3 kcal / 1378.8 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 537.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...