Buraczki na ciepło
TM5 TM6

Buraczki na ciepło

Składniki

  • 600 g wody
  • 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 15 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • 5 - 10 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
460 kJ / 110 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
16.3 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie