Buraczki na ciepło

4.8 4.0K oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g wody
  • 500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 15 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • 5 - 10 g mąki pszennej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 255.2 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 519.8 kJ / 124.2 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...