Buraczki na ciepło

4.7 3.8K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    600 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    500 g
  • masła
    15 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cukru
    10 - 15 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • kwaśnej śmietany
    50 g
  • mąki pszennej
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 124.2 kcal / 519.8 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 255.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...