Klasyczny wolno gotowany sos boloński

Klasyczny wolno gotowany sos boloński

4.4 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
3 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 75 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 cebula pokrojona w ćwiartki
  • 20 g oleju
  • 300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 75 g czerwonego wina
  • 100 g wywaru wołowego (patrz wariant)
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 525.8 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1591.3 kJ / 380.3 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...