Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

4.0 12 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

Glazura
  • 80 g cukru
  • 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
„Ryż” kalafiorowy
  • 800 g kalafiora podzielonego na 3 cm różyczki
Gulasz wołowy
  • 2 cebule szalotki przekrojone na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
Ciasto cytrynowe
  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 120 g cukru
  • 175 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka w temp. pokojowej
  • 175 g mieszanki mąk bezglutenowych do wypieku ciast
    175 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 520 g wody
  • 2 - 3 ziemniaki średnie (ok. 300 g), pokrojone na 2 cm kawałki
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 698.5 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 3370.9 kJ / 805.7 kcal
Tłuszcz 46.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 78.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem

Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem

4.4(61)

1ωρ.

Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami

Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami

4.5(41)

1ωρ. 15 λεπτ.

Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami

Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami

4.2(60)

1ωρ. 20 λεπτ.

Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką

4.5(153)

1ωρ. 20 λεπτ.

Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

3.6(18)

3ωρ. 30 λεπτ.

Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

3.9(75)

5ωρ. 20 λεπτ.

Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami

Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami

4.6(86)

50 λεπτ.

Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką

Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką

4.2(257)

45 λεπτ.

Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym

Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym

3.7(25)

2ωρ. 20 λεπτ.

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

4.4(13)

5ωρ. 10 λεπτ.

Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

4.1(160)

4ωρ. 45 λεπτ.

Gulasz wołowy z papryką

Gulasz wołowy z papryką

4.2(471)

1ωρ. 25 λεπτ.