
Urządzenia i Akcesoria
Sos boloński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, korzenia selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki200 g
-
pieczarek (opcjonalnie) przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki800 - 900 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata650 - 700 g
-
czerwonego wina50 g
-
koncentratu pomidorowego100 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ¾ łyżeczki
-
mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)2 - 4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176.3 kcal /
737.9 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
463.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska