Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
TM6

Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.5 (70 ocen)

Składniki

  • 600 g wody
  • 150 g ząbków czosnku, nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 3 główki)
  • 30 g oleju
  • 1 - 2 łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • 600 g skrzydełek z kurczaka, bez lotek, pokrojonych na 2 kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
  • 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1 mm plastry
  • 60 g sosu sojowego, plus 1-2 łyżki do polania
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g octu ryżowego
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego, suchego, Vermicelli (200 g)
  • 1 łyżka oleju sezamowego, prażonego, do polania
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego, uprzednio uprażonego, do posypania
  • czerwona papryczka chili, świeża, pokrojona ukośnie w 2 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2905.6 kJ / 694.5 kcal
Białko
33.9 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
32.7 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
1276.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy