
Urządzenia i Akcesoria
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
wody600 g
-
ząbków czosnku nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 3 główki)150 g
-
oleju30 g
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach1 - 2 łyżeczki
-
skrzydełek z kurczaka bez lotek, pokrojonych na 2 kawałki (tylko grubsze i środkowe części)600 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry20 - 30 g
-
sosu sojowego plus 1-2 łyżki do polania60 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
octu ryżowego50 g
-
makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (200 g)1 opakowanie
-
oleju sezamowego, prażonego do polania1 łyżka
-
szczypiorku, świeżego posiekanego2 łyżki
-
ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego, do posypania1 łyżka
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona ukośnie w 2 mm plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
694.5 kcal /
2905.6 kJ
Białko
33.9 g
Tłuszcz
32.7 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
1276.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Koreański makaron japchae (TM5)
1 godz. 15 min
Koreański makaron japchae (TM6)
1 godz. 15 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.