
Wersje kompatybilne
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 150 g ząbków czosnku nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 3 główki)
- 30 g oleju
- 1 - 2 łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
- 600 g skrzydełek z kurczaka bez lotek, pokrojonych na 2 kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
- 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
- 60 g sosu sojowego plus 1-2 łyżki do polania
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 50 g octu ryżowego
- 1 opakowanie makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (200 g)
- 1 łyżka oleju sezamowego, prażonego do polania
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
- 1 łyżka ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego, do posypania
- czerwona papryczka chili, świeża pokrojona ukośnie w 2 mm plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 694.5 kcal / 2905.6 kJ
- Białko
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Sód
- 1276.7 mg