Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy

Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy

4.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Mus z białej czekolady
  • herbatników maślanych
    100 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
    200 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    100 g
Sos owocowy i szybki ryż à la paella
  • czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g
    30 g cukru wanilinowego
  • wody
    680 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm plastry
    250 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu do risotto np. Arborio
    350 g
  • bobu, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • serc karczochów, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki
    150 g
    150 g serc karczochów, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • nitek szafranu
    1 opakowanie
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
Sałatka pipirrana
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej w 2 cm plastry
    30 - 50 g
  • sałaty dębowej, zielonej lub dowolnej sałaty, pokrojonej na kawałki
    75 g
  • oliwek, bez pestek
    75 g
  • oregano, suszonego lub świeżego, tylko liście
    1 łyżka
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • czerwonego octu winnego
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
    200 g
Podanie
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół (ok. 50 g)
    20
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 934.7 kcal / 3912.8 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 50.8 g
Węglowodany 99.2 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 23.7 g
Sód 1690 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...