![Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego) Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/921e86a8a2d990841cf6be6004df7363/Derivates/a373c6c0e420655a818413ffb94e6877489bf4eb.jpg)
Wersje kompatybilne
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g oleju
lub 40 g oliwy z oliwek - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 750 g mięsa wołowego, bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- 400 g miąższu dyni, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 4 ziela angielskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka cukru
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 2 ½ łyżeczki soli
- 800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1993.3 kJ / 476.4 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1241.7 mg