Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)

4.3 (11 ocen)

Składniki

  • 40 g oleju
    lub 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 750 g mięsa wołowego, bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
  • 400 g miąższu dyni, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 800 g wody
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 4 ziela angielskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 2 ½ łyżeczki soli
  • 800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1993.3 kJ / 476.4 kcal
Białko
35.1 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1241.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy