Wersje kompatybilne
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g oleju
lub 40 g oliwy z oliwek - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 750 g mięsa wołowego, bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- 400 g miąższu dyni, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 4 ziela angielskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka cukru
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 2 ½ łyżeczki soli
- 800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1993.3 kJ / 476.4 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50 min
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1h
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 Std. 45 Min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7hod. 30min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 Std.
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 Min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 Std. 45 Min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45min