Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek40 g oleju
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
750 g mięsa wołowego bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
400 g miąższu dyni pokrojonego w 2 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
800 g wody
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
4 ziela angielskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli
-
800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min