Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
¼ pęczka koperku, świeżego tylko liście
Łosoś, ziemniaki i brokuły
-
10 g oleju
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 szczypta papryki ostrej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki musztardy
-
500 g wody
-
380 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
230 g różyczek brokułu małych
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2 kawałki
Sos koperkowy
-
125 g mleka
-
1 ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
922.5 mg
Białko
35.1 g
Kalorie
2229.8 kJ /
533 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
45.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min