Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 450 g pora, pokrojonego w 5 mm półplastry
- 560 g wody
- 180 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 - 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2645.6 kJ / 632.3 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 871.3 mg
Alternatywne przepisy
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min