
Urządzenia i Akcesoria
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości600 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
pora pokrojonego w 5 mm półplastry450 g
-
wody560 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki180 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki500 - 700 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632.3 kcal /
2645.6 kJ
Białko
37.6 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Sód
871.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 godz. 10 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min