
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki160 g
-
soli3 szczypty
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
rozmarynu, suszonego1 szczypta
-
cukinii pokrojonej na kawałki120 g
-
papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
464.4 kcal /
1943.1 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1357.3 mg