Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 250 g ziemniaków, młodych, małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
- sól, do oprószenia
- 120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 100 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1933.4 kJ / 462.1 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 123.8 mg
Alternatywne przepisy
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1h 10 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min