![Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2a156686e08a33e63cfe3119c8c58a39/Derivates/bed86af2cf2966fc28022deb1012927d1090b75a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 250 g ziemniaków, młodych, małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
- sól, do oprószenia
- 120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 100 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1933.4 kJ / 462.1 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 123.8 mg