
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody600 g
-
ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych250 g
-
sól do oprószenia
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry120 g
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek100 g
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.1 kcal /
1933.4 kJ
Białko
31.7 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
123.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min