Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
600 g wody
-
250 g ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
-
sól do oprószenia
-
120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
123.8 mg
Białko
31.7 g
Kalorie
1933.4 kJ /
462.1 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 h
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 h