Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
TM6 TM5

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 600 g wody
  • 250 g ziemniaków, młodych, małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
  • sól, do oprószenia
  • 120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
  • 100 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
  • koperek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1933.4 kJ / 462.1 kcal
Białko
31.7 g
Węglowodany
47.7 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
7.6 g
Sód
123.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy