
Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście10 - 15 g
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry400 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 3 szczypty¼ łyżeczki
-
koperku, świeżego tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół130 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu110 - 130 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441.4 kcal /
1846.7 kJ
Białko
28.2 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
972.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min