
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Łosoś z warzywami
-
cytryna ekologiczna1
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 - 600 g
-
soli1 łyżeczka
-
różyczek brokułu400 - 500 g
-
oliwa z oliwek do posmarowania i skropienia
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy, grubość 2 cm)4
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
Sos holenderski
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
wody50 g
-
żółtka3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1025.3 kcal /
429.3 kJ
Białko
41.5 g
Tłuszcz
79 g
Węglowodany
40.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
40.3 g
Sód
840.5 mg