Łosoś z warzywami; Sos holenderski

Łosoś z warzywami; Sos holenderski

4.5 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Łosoś z warzywami
  • cytryna ekologiczna
    1
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 - 600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • różyczek brokułu
    400 - 500 g
    400 - 500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
  • oliwa z oliwek do posmarowania i skropienia
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy, grubość 2 cm)
    4
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
Sos holenderski
  • masła pokrojonego na kawałki
    250 g
  • wody
    50 g
  • żółtka
    3
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1025.3 kcal / 429.3 kJ
Białko 41.5 g
Tłuszcz 79 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 40.3 g
Sód 840.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...