
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowo 4 szczypty do oprószenia
-
10 g oleju
-
200 g ryżu jaśminowego
-
400 - 600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 100-150 g każdy)
-
2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka (patrz wariant)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
80 g miodu, płynnego
-
30 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 - 2 szczypty papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
555.7 kcal /
2325.2 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
1523.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska