
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
soli plus dodatkowo 4 szczypty do oprószenia1 ½ łyżeczki
-
oleju10 g
-
ryżu jaśminowego200 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 100-150 g każdy)400 - 600 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka (patrz wariant)200 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
miodu, płynnego80 g
-
sosu sojowego30 g
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach1 - 2 szczypty
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
555.7 kcal /
2325.2 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
1523.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska