
Urządzenia i Akcesoria
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
Krewetki kajuńskie
-
130 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Krem z awokado
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
80 g śmietanki kokosowej
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Salsa ananasowa
-
5 g kolendry, świeżej
-
½ cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
90 g ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki oliwy z oliwek
-
6 liści sałaty rzymskiej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311 kcal /
1291 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
8.7 g