Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili

Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili

4.2 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 - 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)
  • 100 g kwaśnej śmietany 12 lub 18% tł.
  • 100 g serka kremowego śmietankowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 650 g krewetek, gotowanych obranych
  • 12 tortilli pszennych małych (patrz wskazówka)
  • 3 limonki pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 461 kcal / 1936 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...