
Urządzenia i Akcesoria
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli przekrojonej na pół350 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)3 - 4
-
papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany 12 lub 18% tł.100 g
-
serka kremowego śmietankowego100 g
-
soli1 łyżeczka
-
krewetek, gotowanych obranych650 g
-
tortilli pszennych małych (patrz wskazówka)12
-
limonki pokrojone w ćwiartki3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
461 kcal /
1936 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska