Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
TM5 TM6

Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 - 4 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)
  • 100 g kwaśnej śmietany, 12 lub 18% tł.
  • 100 g serka kremowego, śmietankowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 650 g krewetek, gotowanych, obranych
  • 12 tortilli pszennych, małych (patrz wskazówka)
  • 3 limonki, pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1936 kJ / 461 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie