Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili

Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili

4.2 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    350 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
    3 - 4
  • papryki wędzonej, mielonej (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • kwaśnej śmietany 12 lub 18% tł.
    100 g
  • serka kremowego śmietankowego
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • krewetek, gotowanych obranych
    650 g
  • tortilli pszennych małych (patrz wskazówka)
    12
  • limonki pokrojone w ćwiartki
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 461 kcal / 1936 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...