Urządzenia i Akcesoria
Koktajl z krewetek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 łyżki masła
-
16 krewetek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, obranych, oczyszczonych16 krewetek, surowych, obranych oczyszczonych
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
-
400 g serka kremowego np. Philadelphia®
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczki soli
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka kolendry, świeżej tylko liście
-
380 g awokado bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 - 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 - 8 łyżeczek kawioru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
988 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Sos holenderski
15 min