Urządzenia i Akcesoria
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
Krem z awokado
-
160 g awokado pokrojonego na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki z limonki, otartej ekologicznej, bez białych błonek
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Tatar z tuńczyka
-
60 - 70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
5 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
150 g tuńczyka, świeżego jakości sashimi, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu balsamicznego
-
½ łyżeczki skórki z limonki, otartej ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 - 2 krople sosu Tabasco®
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
2 łyżki kiełków rzodkiewki2 łyżki rzeżuchy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19 g
Kalorie
2125 kJ /
507 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Koktajl z krewetek
45 min