
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z awokado
- 160 g awokado pokrojonego na kawałki
- ½ ząbka czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki z limonki, otartej ekologicznej, bez białych błonek
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Tatar z tuńczyka
- 60 - 70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 5 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 150 g tuńczyka, świeżego jakości sashimi, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 5 g białego octu balsamicznego
- ½ łyżeczki skórki z limonki, otartej ekologicznej, bez białych błonek
- 10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
- 1 - 2 krople sosu Tabasco®
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
-
2
łyżki rzeżuchy
lub 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 507 kcal / 2125 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 7.3 g