Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limonka, ekologiczna
- 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju lnianego, tłoczonego na zimno
- ½ łyżeczki sosu Worcestershire, (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
- 100 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1127.3 kJ / 269.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Tatar
45min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Pasztet z dorsza
1óra 10p
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Tatar ze śledzia
10 Min