Urządzenia i Akcesoria
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 limonka ekologiczna
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju rzepakowego10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
-
100 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.5 g
Kalorie
1127.3 kJ /
269.2 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar
15 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min