Tatar ze śledzia z kolendrą i mango

Tatar ze śledzia z kolendrą i mango

4.2 224 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 1 limonka ekologiczna
  • 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju lnianego tłoczonego na zimno
    10 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 350 - 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
  • 100 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 20.5 g
Kalorie 1127.3 kJ / 269.2 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...