Tatar ze śledzia z kolendrą i mango

Tatar ze śledzia z kolendrą i mango

4.2 220 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • limonka ekologiczna
    1
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oleju lnianego tłoczonego na zimno
    10 g
    10 g oleju rzepakowego
  • sosu Worcestershire (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych w 1 cm kostkę
    350 - 400 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
    50 g
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 269.2 kcal / 1127.3 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...