Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
2 cebule dymki tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego z czerwonego grejpfruta
-
2 łyżeczki nasion chia
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
150 g czerwonego grejpfruta miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżka ziaren słonecznika
-
1 łyżka pestek dyni
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.4 g
Kalorie
1010 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
7.5 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min