Sałatka z grejpfrutem i szparagami

Sałatka z grejpfrutem i szparagami

3.9 98 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
    350 g
  • cukinii pokrojonej w 0,5 cm plastry
    200 g
  • cebule dymki tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego z czerwonego grejpfruta
    50 g
  • nasion chia
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • liści szpinaku baby, świeżych
    80 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    40 g
  • czerwonego grejpfruta miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    150 g
  • ziaren słonecznika
    1 łyżka
  • pestek dyni
    1 łyżka
  • szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1010 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...