
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry
- 30 - 40 g czerwonego octu winnego
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
40
g soku z limonki świeżo wyciśniętego
lub 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
- 300 g wody
- 500 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 1 kg krewetek w pancerzach)
-
1 - 2
limonki ekologiczne, pokrojone w 2-3 mm plastry
lub 1 cytryna ekologiczne, pokrojone w 2-3 mm plastry - 200 g fenkułu pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 400 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 187 kcal / 785 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g