Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

4.7 75 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 75 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 1200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 - 2 liście laurowe, suszone
  • 6 jajek
  • 450 - 500 g szczawiu, konserwowego (ok. 1½ słoika)
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 182.3 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 775.7 kJ / 185.4 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...