Urządzenia i Akcesoria
Zupa szczawiowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
75 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g masła
-
1200 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
6 jajek
-
450 - 500 g szczawiu, konserwowego (ok. 1½ słoika)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
182.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
775.7 kJ /
185.4 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Zupa botwinka
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min
Kapuśniak
50 min