
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 250 g żeberek wieprzowych, wędzonych pokrojonych na 7-8 cm kawałki
- 400 - 430 g fasoli jasiek, suchej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 362 kcal / 1517 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Kapuśniak
50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa grochowa
1 godz.
Krupnik z grzybami
45 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min