Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
TM5 TM6

Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach

Składniki

  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM,
  • 1 łyżka majeranku, suszonego,
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 400 - 430 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g żeberek wieprzowych, wędzonych, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
  • 1 400 - 430 g fasoli jasiek, suchej, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 1000 2 - 3 g wody
  • 1 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1517 kJ / 362 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
49.9 g
Tłuszcz
13.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie