Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 - 250 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
-
2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
101.8 kcal /
425.9 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1.6 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
554.8 mg