Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 - 250 g zalewy z ogórków kiszonych
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 425.9 kJ / 101.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 554.8 mg
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowa
30min
Zupa grzybowa
1h 15min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min
Kapuśniak
50min
Krupnik
40min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25min
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Zupa koperkowa
45min
Zupa grochowa
1h
Barszcz czerwony zabielany
45min