Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

4.4 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 15 g masła
  • 550 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 jajka
  • 150 - 180 g szczawiu, konserwowego (ok. ½ słoika)
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 1 - 1 ½ łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 206.3 kcal / 863 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 188.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...