
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szczawiowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
15 g masła
-
550 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 jajka
-
150 - 180 g szczawiu, konserwowego (ok. ½ słoika)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 - 1 ½ łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
206.3 kcal /
863 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
188.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska