Urządzenia i Akcesoria
Pieczone papryki po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 papryki, różnokolorowe
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 papryczka chili jalapeño, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
2 ½ gałązki kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania
-
¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
130 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
100 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy100 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
60 - 75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kulki sera mozzarella light (60 g)
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
771.7 mg
Białko
26.3 g
Kalorie
1713.7 kJ /
409.6 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Kurczak po meksykańsku z aromatycznym ryżem
35 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Nachos z chili i serem
45 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 godz. 20 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min