Pieczone papryki po meksykańsku

Pieczone papryki po meksykańsku

4.7 36 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 papryki, różnokolorowe
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 papryczka chili jalapeño, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 2 ½ gałązki kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania
  • ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 130 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 100 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    100 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 60 - 75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ kulki sera mozzarella light (60 g)
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 771.7 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 1713.7 kJ / 409.6 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...