Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
TM5 TM6

Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 1700 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 100 g ryżu długoziarnistego
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w 3 cm kawałki
  • 40 g zielonych oliwek, bez pestek, pokrojonych na 3 mm plastry
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, np. kebab-gyros
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 czerwone papryki, przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1318 kJ / 314 kcal
Białko
31.5 g
Węglowodany
32.8 g
Tłuszcz
8.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie