
Urządzenia i Akcesoria
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Faszerowana cukinia
-
cukinie (ok. 300 g każda)2
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki200 g
-
żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia10 g
-
sera feta 100 g pokrojonego na kawałki, 100 g pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
Pomidorowy ryż
-
wody1000 g
-
ryżu długoziarnistego120 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu pomidorowego120 g
-
pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki120 g
-
papryki ostrej, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
przyprawy kebab-gyros1 ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
mleka120 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.5 kcal /
1688.2 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1281.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska