
Urządzenia i Akcesoria
Nachos z chili i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
nachos200 g
-
sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki160 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej1 szczypta
-
goździków, mielonych1 szczypta
-
chili, mielonego1 łyżeczka
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej240 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.3 kcal /
2018.1 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
801.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pizza Texas barbecue
1 Std. 40 Min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 Std. 20 Min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 Min
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 Std. 5 Min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 Min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 Std.
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 Min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 Min
Chili con carne
1 Std.
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min