Urządzenia i Akcesoria
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
6 ziemniaków, mączystych dużych (ok. 300-400 g każdy), nieobranych
-
1 łyżka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
50 g rukoli
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 łyżki octu jabłkowego
-
700 g wody
-
500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
curry, mielone do oprószenia mięsa
-
6 kostek masła (ok. 2 x 2 cm)
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
551 mg
Białko
28 g
Kalorie
2039 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6, TM7)
2 godz. 10 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Biff à la Lindström
25 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min