Urządzenia i Akcesoria
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
Składniki
-
6 ziemniaków, mączystych dużych (ok. 300-400 g każdy), nieobranych
-
1 łyżka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
50 g rukoli
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 łyżki octu jabłkowego
-
700 g wody
-
500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
curry, mielone do oprószenia mięsa
-
6 kostek masła (ok. 2 x 2 cm)
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
2 godz. 10 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min