
Urządzenia i Akcesoria
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Kofty z kurczaka
-
ząbek czosnku1
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki600 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
-
oliwy z oliwek80 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
octu, białego20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki50 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół150 g
-
wody1000 g
-
kaszy kuskus100 g
-
jogurt naturalny (opcjonalnie) do podania
-
limonka pokrojona w ósemki, do podania
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
557.2 kcal /
2331.1 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
32.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
910.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska