
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 5 - 10 g kolendry, świeżej
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g pomidorów śliwkowych pokrojonych na kawałki
- 30 g czerwonego octu winnego
- 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 200 g ryżu basmati
- 300 g różyczek brokułu
- cebula dymka drobno posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438.6 kcal / 1834.9 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 671.4 mg