
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
ząbek czosnku1
-
kolendry, świeżej5 - 10 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji½ - 1
-
pomidorów śliwkowych pokrojonych na kawałki150 g
-
czerwonego octu winnego30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
-
fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)4 kawałki
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu basmati200 g
-
różyczek brokułu300 g
-
cebula dymka drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
438.6 kcal /
1834.9 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
57.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
671.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska