Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej

Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej

4.7 102 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • kolendry, świeżej
    5 - 10 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    ½ - 1
  • pomidorów śliwkowych pokrojonych na kawałki
    150 g
  • czerwonego octu winnego
    30 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    40 g
  • fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)
    4 kawałki
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu basmati
    200 g
  • różyczek brokułu
    300 g
  • cebula dymka drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 438.6 kcal / 1834.9 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 57.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 671.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...