Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej

Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej

4.7 104 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g pomidorów śliwkowych pokrojonych na kawałki
  • 30 g czerwonego octu winnego
  • 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu basmati
  • 300 g różyczek brokułu
  • cebula dymka drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 438.6 kcal / 1834.9 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 57.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 671.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...