Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
TM6 TM5

Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem

4.5 (1.2K ocen)

Składniki

Ryba pod kruszonką

  • 30 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 gałązka koperku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
  • 400 - 500 g filetów rybnych, bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g

Ryż pomidorowy

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 450 g wody
  • 250 g ryżu parboiled
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2573.8 kJ / 614.8 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
64.3 g
Tłuszcz
26.5 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
4 g
Sód
1307.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy