Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem

Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Ryba pod kruszonką
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    ½ pęczka
  • koperku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • ząbek czosnku
    1
  • bułki tartej
    40 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
    ¼ łyżeczki
  • filetów rybnych bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g
    400 - 500 g
Ryż pomidorowy
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • wody
    450 g
  • ryżu parboiled
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 614.8 kcal / 2573.8 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 64.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1307.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...