
Urządzenia i Akcesoria
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Ryba pod kruszonką
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
koperku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
ząbek czosnku1
-
bułki tartej40 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby¼ łyżeczki
-
filetów rybnych bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g400 - 500 g
Ryż pomidorowy
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody450 g
-
ryżu parboiled250 g
-
soli1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
614.8 kcal /
2573.8 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1307.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska