Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską

Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską

4.7 221 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania
    25
  • bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)
    8 plastrów
  • soli
    2 - 4 szczypty
  • ząbek czosnku
    1
  • krojonych pomidorów, z puszki
    250 - 400 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)
    8 plastrów
    8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, (łącznie ok. 80 g)
  • mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów
    1 kulka
  • liście bazylii, świeże
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202 kcal / 845 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 690 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...