Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską

Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską

4.7 229 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 25 oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania
  • 8 plastrów bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)
  • 2 - 4 szczypty soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)
    8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, (łącznie ok. 80 g)
  • 1 kulka mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów
  • 3 liście bazylii, świeże

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 690 mg
Białko 13 g
Kalorie 845 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...