Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem

Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem

4.4 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 6 szczypt soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego
  • 300 - 350 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 15 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
  • 20 g oleju słonecznikowego
  • 20 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 20 g miodu
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 40 g sosu sojowego
  • 10 g musztardy
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 40 g cebuli szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 890.6 mg
Białko 35 g
Kalorie 3002.4 kJ / 717.6 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 87.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...