
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki100 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm paski100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki20 g
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
wody400 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2 kawałki (po ok. 125 g każdy)250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421 kcal /
1762 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
211 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min