Curry z dorszem i krewetkami
TM6 TM5

Curry z dorszem i krewetkami

4.1 (41 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 1 - 3 łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
    lub 1 - 3 łyżki czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 200 g wody
  • 15 - 20 g sosu sojowego
  • 250 g mleczka kokosowego
  • 200 g brokułu, różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 130 g fileta z dorsza, bez skóry, świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych
  • kolendra, świeża, tylko liście, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1572 kJ / 376 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
4.7 g
Sód
624 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy