
Urządzenia i Akcesoria
Curry z dorszem i krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju10 g
-
zielonej pasty curry (patrz wskazówka)1 - 3 łyżki
-
marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)100 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę100 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry100 g
-
wody200 g
-
sosu sojowego15 - 20 g
-
mleczka kokosowego250 g
-
brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki200 g
-
fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego130 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych250 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376 kcal /
1572 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
624 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska