Urządzenia i Akcesoria
Curry z dorszem i krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
1 - 3 łyżki czerwonej pasty curry, (patrz wskazówka)1 - 3 łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
200 g wody
-
15 - 20 g sosu sojowego
-
250 g mleczka kokosowego
-
200 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
130 g fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
624 mg
Białko
24 g
Kalorie
1572 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min