Curry z dorszem i krewetkami

Curry z dorszem i krewetkami

4.2 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    10 g
  • zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
    1 - 3 łyżki
    1 - 3 łyżki czerwonej pasty curry, (patrz wskazówka)
  • marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
    100 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    100 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    100 g
  • wody
    200 g
  • sosu sojowego
    15 - 20 g
  • mleczka kokosowego
    250 g
  • brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
    200 g
  • fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
    130 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych
    250 g
  • kolendra, świeża tylko liście, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376 kcal / 1572 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 624 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...