Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Pesto z bazylii i awokado
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g orzechów nerkowca10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
100 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek
Spaghetti z cukinii i łosoś
-
500 g cukinii małych, w całości
-
sól do oprószenia cukinii i łososia
-
150 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
-
500 g wody
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
-
2 łyżeczki oleju
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
287.2 mg
Białko
29.2 g
Kalorie
2361.1 kJ /
564.3 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min