Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
TM6 TM5

Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto

4.2 (131 ocen)

Składniki

Pesto z bazylii i awokado

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 10 g orzeszków piniowych
    lub 10 g orzechów nerkowca
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g awokado, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g oliwy z oliwek

Spaghetti z cukinii i łosoś

  • 500 g cukinii, małych, w całości
  • sól, do oprószenia cukinii i łososia
  • 150 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia łososia
  • 500 g wody
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
  • 2 łyżeczki oleju
  • bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2361.1 kJ / 564.3 kcal
Białko
29.2 g
Węglowodany
18.5 g
Tłuszcz
44 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
8.5 g
Sód
287.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy