
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto z bazylii i awokado
-
30
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10
g orzeszków piniowych
lub 10 g orzechów nerkowca - 1 ząbek czosnku
- 100 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g oliwy z oliwek
Spaghetti z cukinii i łosoś
- 500 g cukinii małych, w całości
- sól do oprószenia cukinii i łososia
- 150 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
- pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
- 500 g wody
- 2 łyżki ziaren sezamu, białego
- 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
- 2 łyżeczki oleju
- bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 564.3 kcal / 2361.1 kJ
- Białko
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 287.2 mg