Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porcje

Składniki

  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 300 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 775 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 75 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 15 g oleju
  • 10 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 846.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...