
Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki500 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody200 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 - 70 g
-
mąki pszennej10 - 20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
-
koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)1 pęczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171.1 kcal /
716 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
45.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Bigos
1 godz. 30 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Marchewka na ciepło
35 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Buraczki na ciepło
50 min
Modro kapusta
45 min