
Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171.1 kcal /
716 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
45.7 mg