Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
716 kJ /
171.1 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka z młodej kapusty
20 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Kapuśniak
50 min
Marchewka na ciepło
35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło
50 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min