
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 200 g wody
- 60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 10 - 20 g mąki pszennej
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 171.1 kcal / 716 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Sód
- 45.7 mg