Kapusta gotowana

Kapusta gotowana

4.8 3.5K oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g wody
  • 60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 - 20 g mąki pszennej
  • 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 171.1 kcal / 716 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 45.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...