Kapusta czerwona na ciepło
TM5 TM6

Kapusta czerwona na ciepło

Składniki

  • 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g wody
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
615 kJ / 147 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcz
10.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie