
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g wody
- 1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 1 łyżeczka soli
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 179.5 kcal / 751.2 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 620.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Modro kapusta
45 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z pora
30 min
Sos koperkowy
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min