Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    20 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • wody
    150 g
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • cukru
    1 łyżeczka
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • masła
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 179.5 kcal / 751.2 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 620.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...